Infermeria (2002) |
Assignatures |
NUTRICIÓ I DIETÈTICA EN INFERMERIA |
Metodologies |
DADES IDENTIFICATIVES | 2006_07 |
Assignatura | NUTRICIÓ I DIETÈTICA EN INFERMERIA | Codi | 18031018 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1er | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
6 | 4.5 | 1.5 | Troncal | Primer | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Descripció | |
Activitats Introductòries | Presentació de l’assignatura on s’explica la metodologia, objectius, continguts i avaluació. |
Sessió Magistral | Classes explicatives i participatives. |
Resolució de problemes, exercicis | Estudi de casos. Exercicis sobre estils de vida saludables i factors de risc de las situacions a estudi. |
Debats | Debat virtual a partir d'un tema actual. |
Pràctiques a laboratoris | Demostracions pràctiques i assaig d’habilitats: - Unitats de mesura: sistemes de mesura, conversió de les unitats de mesura. Racions. Taula d’equivalències en mesures d’ús habitual. Exercicis. - Valoració nutricional: càlcul i interpretació de l’IMC. Mesures antopromètriques. |
Seminaris | Càlcul de les necessitats energètiques de la persona al llarg del cicle vital. Manejament pràctic de les taules de composició dels aliments. Disseny de dietes. Cine-forum |
Treballs | Valoració de l’alimentació d’una persona sana i/o de la família i disseny d’una dieta saludable específica. Valoració de l’alimentació d’una persona malalta i disseny de la dieta. |