Enologia (2003) |
Assignatures |
CULTURA VITIVINÍCOLA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2007_08 |
Assignatura | CULTURA VITIVINÍCOLA | Codi | 19042012 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
4.5 | 3 | 1.5 | Troncal | Primer | Segon |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
El vi al llarg de la història | Inici de la oproducciñó del vi. El vi a l'èpcoa romana. L'edat Mitjana. El descobriment del nou món i la especialització agrària. El reptes actuals. |
Vi i salut | L'alcohol: metabolització i efectes. Metabolisme i efectes de components secundaris. Antioxidants. Productes i additius tecnolòpics. Toxines d'origen microbià i fúngic. |
Medi ambient | Efectes de la indústria enològica sobre el medi ambient. Tractament de residus. Aigúes residuals. |
Vi i gastronomia | Maridatges. Revistes especialitzades. Utensilis per la degustació dle vi. |
Vitivinicultura mundial | Asopectes econòmics. Producció mundial. Importacions i exportacions. La situació del vi espanyol |
Coneixement de vins del mon | Denominacions d'origen espanyoles. França. Principals païssos productors europeus. Nous països productors. Vins especials. |