Enologia (2003) |
Assignatures |
NORMATIVA I LEGISLACIÓ VITIVINÍCOLA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2008_09 |
Assignatura | NORMATIVA I LEGISLACIÓ VITIVINÍCOLA | Codi | 19042011 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
4.5 | 4.5 | 0 | Troncal | Segon | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1 – Legislació espanyola. Antecedents. La nova legislació Llei 24/2003 2 – La protecció de la qualitat. Els C.R D.O. de vi i altres productes 3 – Els vins especials: sangria, sidra,aperitius, generosos, brandy, vinagre, etc. 4 _ Legislació que afecta les Indústries Agràries. 5 _ Legislació Catalana. Llei 15/2002. l’INCAVI. 6 _ Legislació específica sobre vinyes. Les plantacions. Les produccions. 7 _ Legislació de la U.E.. Organització general. Els Reglaments 8 _ La P.A.C. i la O.C.M. Altres disposicions. 9 _ El Codi Alimentari. Additius, edulcorants, colorants, etc. 10 _L’etiquetat i presentació dels vins. Dades obligatòries i dades facultatives. 11_ Legislació sobre residus, envasos i embalatges. 12_ Legislació sobre afluents i aigües residuals. 13_ Agricultura Integrada. La traçabilitat 14_. |