Enologia (2003) |
Assignatures |
LA QUALITAT EN ELS LABORATORIS AGROALIMENTARIS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2008_09 |
Assignatura | LA QUALITAT EN ELS LABORATORIS AGROALIMENTARIS | Codi | 19042209 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
4.5 | 3 | 1.5 | Optativa | Segon |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
LA QUALITAT ALS LABORATORIS ENOLÒGICS. CONSIDERACIONS GENERALS. | Introducció. Origen de la qualitat. Marques de qualitat. Legislació alimentària. Terminologia de la qualitat. Les normes de qualitat. La qualitat als cellers. El sistema APPCC. |
COMPARACIÓ ENTRE ELS DIFERENTS MODELS DE QUALITAT | Les BPL. Les normes ISO. Les normes EN. Les normes UNE. Guies d’ajuda a la implantació de les normes/sistemes de qualitat. |
L’ANÀLISI AL LABORATORI ENOLÒGIC | Aspectes generals Rastreabilitat. La presa, preparació i conservació de la mostra Equips, calibratges i ordinadors. L’anàlisi sensorial. Aspectes administratius. Documentació i personal. Els LIMS. |
ELS MÈTODES D’ANÀLISI | Selecció i acceptació. Validacions intralaboratori i interlaboratori. Tractament de dades de validació |
ELS RESULTATS ANALÍTICS | Expressió dels resultats. Traçabilitat. Materials de referència. Recuperacions. Incertesa. |
EL CONTROL INTERN DE LA QUALITAT (CIQ) | Abast del CIQ. CIQ i incertesa. Materials per a dur a terme el CIQ. Els gràfics de control. |
AVALUACIÓ DEL SISTEMA DE QUALITAT | Auditories internes. Auditories externes. Assaigs col•laboratius. Assaigs intralaboratori. Avaluació de dades al límit legal |