Enologia (2003) |
Assignatures |
ENOLOGIA GENERAL |
Objectius d'aprenentatge |
DADES IDENTIFICATIVES | 2008_09 |
Assignatura | ENOLOGIA GENERAL | Codi | 19042007 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
13.5 | 7.5 | 6 | Troncal | Primer | Anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Objectius | Competències | ||
Coneixer la relació que existeix entre els components del raïm i del vi amb les sensacions organolèptiques. | A8 |
B2 B3 |
|
Coneixer i identificar els atributs sensorials positius i els defectes dels vins mitjançant l'anàlisi sensorial. | A7 A8 |
B2 B3 |
|
Coneixer l'evolució dels components del raïm al llarg de la maduració i com es poden veure afectats pels sistema de verema i/o transport i per les malalties de la vinya. | A1 |
B2 B3 |
|
Coneixer totes les maquines i equips que s'utilitzen en l'elaboració del vi. | A2 A8 |
B2 B3 B9 |
|
Coneixer els processos i sistemes d'elaboració, filtració, clarificació, estabilització i criança dels diferents tipus de vins, així com els tests de diagnòstic. | A4 A6 A8 A12 |
B2 B3 B9 |
|
Decidir la data óptima de verema. | A1 A8 A11 |
B2 B3 |
|
Diagnosticar mitjançant l'anàlisi sensorial la qualitat d'un viper a poder pendre decissions de procediment d'elaboració i de destí. | A7 A8 A9 A12 |
B2 B3 |
|
Utilitzar la maquinaria i els equips habituals de vinificació amb criteri. | A2 A4 A6 A8 A12 |
B2 B3 B9 |
|
Elaborar tot tipus de vins i derivats. | A4 A5 A6 A8 A12 |
B2 B3 B4 B5 B6 B9 |