Enologia (2003) |
Assignatures |
ENGINYERIA ENOLÒGICA |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2009_10 |
Assignatura | ENGINYERIA ENOLÒGICA | Codi | 19042008 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
4.5 | 4.5 | 0 | Troncal | Segon | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica | |
- Ribereau-Gayon, J.,E. Peynaud, P.Ribereau-Gayon, P.Sudraud, "Traité d'Oenologie, Sciences et Techniques du Vin, Tome 4. Clarification et Stabilisations. Matérieles et Installations", Dunod, Paris, 1977. - Brennan, J.G., Butters, J.R., Cowell, N.D., Lilly, A.E.V. "Las operaciones de la ingenieria de los alimentos" Ed. Acribia S.A., Zaragoza, 1980. - GarcÌa Vaquero, E.; Ayuga, F. "Diseño y Construcción de Industrias Agroalimentarias" Muni-Prensa, Madrid, 1993. - Gautier, B., "Aspects Practiques de la Filtrations des Vins", Collection Avenir Oenologie, Burgogne-Publications, Chateau de Chaintré (près Macon). - "L'Hygiene en Oenologie, de la Vendage à la Mise en Bouteille", ITV, Paris, 1985. - López, A. "Las Instalaciones Frigoríficas en las Bodegas: Manual de diseño" Ed. A. Madrid Vicente Ediciones, Madrid, 1992. - Madrid, A., "Manual de Industrias Alimentarias", Ediciones A. Madrid Vicente, Madrid, 1986. - Madrid, A., "Manual de Enología Pràctica", Ediciones A. Madrid Vicente, Madrid, 1987. - Molina, R. "Técnicas de Filtración en la Industria Enológica" A. Madrid Vicente Ediciones, Madrid 1992. - Navarre, C., "L'Oenologie",.Lavoisier, Tec & Doc, J.B. Baillière, Paris, 1988. - Navarre, J.P. et C. Navarre, "Manuel d'Oenologie",.Ed. J.B. Baillière, Paris, 1986. - Négre, E. et P. Françot, "Manual Pràctico de Vinificación y Conservación de los Vinos",.3a edición, Ed. José Montesó, Barcelona, 1980. - Rapin, P.J. "Instalaciones Frigoríficas. Tomo II: Tecnología" Ed. Marcombo Boixareu, Barcelona, 1992. - Ribereau-Gayon, J.,E. Peynaud, P.Ribereau-Gayon, P.Sudraud, "Traité d'Oenologie, Sciences et Techniques du Vin, Tome 3. Vinifications et Transformations du Vin", Dunod, Paris, 1976. - Troost, G., "TecnologÌa delVino", Ediciones Omega, Barcelona, 1986. |
|
Complementària | |