Enginyeria Tècnica Agrícola esp. Indústries Agràries i Alimentàries (1997) |
Assignatures |
OPERACIONS BÀSIQUES I TECNOLOGIES D'ALIMENTS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2009_10 |
Assignatura | OPERACIONS BÀSIQUES I TECNOLOGIES D'ALIMENTS | Codi | 19031010 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1er | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
15 | 7.5 | 7.5 | Troncal | Segon | Anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
UNITAT 1.- Fonaments | 1.1.- Introducció 1.2.- Unitats i conversions. Sistemes d’unitats 1.3.- Estequiometria i relacions estequiomètriques 1.4.- Equilibri de fases |
UNITAT 2.- Balanços macroscòpics de matèria | |
UNITAT 3.- Operacions bàsiques físiques controlades per la transferència de matèria. | 3.1.- Conceptes generals. 3.2.- Destil.lació 3.3.- Extracció Líquid/líquid. 3.4.- Lixiviació. 3.5.- Difusió. 3.6.- Absorció/desorció |
UNITAT 4.- Operació bàsica química: la reacció química. | 4.1.- Introducció 4.2.- Reactors ideals 4.3.- Reacció bioquímica |
UNITAT 5.- Balanços macroscòpics d’energia | 5.1.- Primer principi 5.2.- Aplicacions del primer principi: circulació de fluids disseny de conduccions estudi energètic de processos |
UNITAT 6.- Operacions bàsiques físiques controlades per la transferència d’energia. | 6.1.- Evaporació. 6.2.- Esterilització i pasteurització. 6.3.- Congelació. |
UNITAT 7.- Operacions bàsiques físiques controlades per la transferència simultània de matèria i energia. | 7.1.- Humidificació i condicionament de gasos 7.2.- Assecatge. 7.3.- Deshidratació i Liofilització. |