Enologia (2006) |
Assignatures |
ENOLOGIA GENERAL |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2009_10 |
Assignatura | ENOLOGIA GENERAL | Codi | 195131105 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
12 | Obligatòria | Primer | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica |
Bidan, P. i Bonneviale, J.R., Application à l'œnologie des progrès récents en microbiologie et en fermentation, OIV, París, 1988 Boulton, R.B., Principles and practices of winemaking, Chapman & Hall, New York, 1996 Delanoe, D. Maillard, C. i Maisondieu, D., Le vin de l'analyse à l'élaboration, Ed. Technologie et Documentation (Lavoisier), París, 1987 De Rosa, Tulio, Tecnología de los vinos blancos, Mundi-Prensa, Madrid, 1998 Flancy, C., Œnologie; Fondements scientifiques et technologiques, Ed. Lavoisier, París, 1998 Fleet, G.H., Wine microbiology and biotechnology, Harwood academic publishers, Sidney, 1993 Jackson, R. S., Wine science: principles and applications, Academic Press, San Diego, 1994 Lafon-Lafourcade, S., Wine and Brandy, Institut d'Œnologie de Bordeaux, Burdeos, 1983 Madrid, A., Manual de enologia Pràctica, Ed. A. Madrid Vicente, Madrid, 1987 Madrid, A; Cenzano, J.M. y Cenzano, A.M., Tecnología y legislación del vino y bebidas derivadas, Ed. Mundi Prensa, Madrid, 1994 Molina, Rafael, Clarificación de mostos y vinos, A. Madrid Vicente, ediciones, Madrid, 1994 Navarre, C., L'Œnologie, Collection Agriculture d'ajourd'hui. Ed. Lavoisier, Paris, 1988 Peynaud, E., Enologia pràctica, Ed. Mundi-Prensa, Madrid, 1989 Ribéreau-Gayon, J., Peynaud, E., Sudraud,P. y Ribérau-Gayon, P., Sciences et Techniques du vin, 4 toms, Ed. Dunod, Paris (1975-76) Ribéreau-Gayon, P., Dubourdieu, D. Doneche, B., Lonvaud, A., Glories, Y. Bertrand, A., Maujean, A., Traité d'Œnologie. 2 Toms, Ed. Dunod, París, 1998 Suarez. y Iñigo, Microbiologia enològica, Mundi-Prensa, Madrid, 1990 Troost, G., Tecnologia del vino, Ed. Omega, Barcelona, 1992 Zamora, F., Elaboración y crianza del vino tinto, Mundi-Prensa. AMV Ed., Madrid, 2003 M. A. Amerine, Wine: their sensory evaluation, Ed. Freeman, New York, 1983 J. Bangorri Anguiano, La Cata de Vinos, Ed. Agricola Española, Madrid, 1985 G. Fribourg, La degustation: conaitre et comprendre le vin, Edisud, Aix-en-Provence, 1989 M. Leglise, Una initiation a la degustation des grans vins, Ed. Laffitte, Marseille, 1984 J. Rabourdin, Œnologie: Index de 1700 vocables de la degustation, Ed. Elvire, La Chapelle-Saint-Mesmin, 1989 M. Ruiz Hernández, La Cata y el conocimiento de los vinos, A. Madrid Vicente, Ediciones, 1995 S. Spurrier, La Degustation, Ed. Bordas, Paris, 1984 E. Peynaud, Enología práctica (primera parte), Mundi-Prensa, Madrid, 1984 E. Peynaud, El Gusto del Vino, Mundi-Prensa, Madrid, 1987 RS Jackson, Wine tasting, Academic Press, 2002 J. Sancho, Introducción al análisis de los alimentos, Edicions Universitat de Barcelona, 1999 J. Pich, La degustació: estudis sobre la percepció del gust i l’acceptació dels aliments, Ed. UIB, 2001 |
Complementària | |