Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
LABORATORI DE PROCESSOS DE FERMENTACIÓ A LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2011_12 |
Assignatura | LABORATORI DE PROCESSOS DE FERMENTACIÓ A LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA | Codi | 19214209 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Segon |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Part teòrica (una setmana) |
Tema I: Fermentacions en la industria alimentària on s’utilitza el Saccharomyces cerevisiae Tema II: Fermentacions en la industria alimentària s on s’utilitza les bactèries làctiques i d’altres |
Pràctiques de laboratori (dues setmanes) |
Pràctica I: Altres usos del Saccharomyces cerevisiae: elaboració de pa Pràctica II: Altres usos del Saccharomyces cerevisiae: obtenció de biomassa Pràctica III: Elaboració de productes càrnics fermentats: utilització de bacteries làcticas i/o Micrococcus Pràctica IV. Elaboració de iogurt i kèfir: fermentació làctica i alcohòlica |