Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
VINS ESCUMOSOS I GASIFICATS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2012_13 |
Assignatura | VINS ESCUMOSOS I GASIFICATS | Codi | 19214118 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Tercer | Segon |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1.Introducció: Historia, legislació i classificació. | |
2.Diferents tipus d’elaboració de vins escumosos. | |
3.El diòxid de carboni. Propietats, escuma. | |
4.Elaboració de vins base per escumosos. Diferents processos. | |
5.El tiratge en el mètode tradicional, preparació i cinètica de la presa d’escuma. | |
6.La criança, degorjament i conservació en els vins escumosos tradicionals. | |
7.Introducció al control de qualitat. | |
8.La degustació dels vins escumosos, trets diferencials respecte als vins tranquils. |