Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
TECNOLOGIA DEL SERVEI DE VINS. HARMONIA DE VINS I MENJARS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2012_13 |
Assignatura | TECNOLOGIA DEL SERVEI DE VINS. HARMONIA DE VINS I MENJARS | Codi | 19214203 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Primer |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Tecnologia del servei de vins. 1. Introducció. |
La presentació dels vins en l’àmbit de la restauració i el turisme |
2. La cava - celler del restaurant. |
2.1-Compra de vins i classificació. /2.2- Condicions de guarda dels vins. / 2.3-Gestió, rotació dels vins i begudes. Política de preus. |
3. Funcions del sommelier. |
3.1- Creació d’una carta de vins a restaurant. 3.2-Misse en place en el restaurant. 3.3-Temperatures de servei i la decantació dels vins. |
4. Coneixements sobre els vins i presentació de vins hedònica. Descripcions i notes de tast en diferents idiomes. Presentació de vins en l’àmbit de la restauració. | |
5. Jornades i activitats enolúdiques en cellers. Moviment Slow Food i mercats de proximitat. Rutes del vi. |
|
Part B 6. Harmonia de vins i menjars |
Coneixements base sobre la cuina tradicional i la nova cuina. Bases de l’harmonia de vins i menjars. |
7. Harmonia d’afinitat i de contrast. | Textures. Vins i espècies. El vi com a procés creatiu dels plats. 8. Selecció de menús i vins. Harmonia amb altres begudes: cerveses i destil•lats. |
pràctiques (es realitzaran progressivament al llarg de l'assignatura, una per setmana segons calendari) | En restaurant de Tarragona I. Tecnologia de servei: In situ en un restaurant “misse en place” . En aula tast, (2 dies): II. Experiència real sobre l’harmonia de vins i menjars. Formatges i vins. Proves d’afinitat i de contrast. III. Exposició i presentació de vins hedònica (realitzada com enòleg o propietari) IV. Visita: L’alimentació al segle XXI: Fundació Alícia. V. Treball individual. Proposta d’una activitat enolúdica en celler o restaurant. |