Enologia (2010) |
Assignatures |
ELABORACIÓ DE VINS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2013_14 |
Assignatura | ELABORACIÓ DE VINS | Codi | 19605221 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Materia primera. Composició del raïm, controls de maduració i veremes. | |
2. Correccions del most. | |
3. Transformació enzimàtica prefermentativa. | |
4. La fermentació alcohòlica i els llevats. |
|
5. Evolució de les poblacions de llevats durant la fermentació alcohòlica. | |
6. La fermentació malolàctica i les bacteries làctiques. | |
7. Evolució de les poblacions de bacteries víniques durant la vinificació. |
|
8. Vinificació en blanc. | |
9. Vinificació en negre. | |
10. Vinificació en rosat. | |
11. Vinificacions especials. |
|
12. Estabilització del vi. | |
13. Filtració. | |
14. Embotellat. |