Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
CARACTERÍSTIQUES DE LES VARIETATS DESTINADES A LA PRODUC. D'ESCUMOSOS. APTITUDS AGRON. I ENOL. |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2014_15 |
Assignatura | CARACTERÍSTIQUES DE LES VARIETATS DESTINADES A LA PRODUC. D'ESCUMOSOS. APTITUDS AGRON. I ENOL. | Codi | 19625213 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1: CARACTERÍSTIQUES VARIETALS. |
Classificació de la família Vitàcies. Principals paràmetres morfològics en la identificació varietal. Descripció ampelogràfica de les varietats productores de raïm per a vinificació. Aptituds agronòmiques i enològiques de les varietats destinades a l'obtenció de vi base per escumosos. |
2: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS DE CHAMPAGNE I Cremant (França). ZONIFICACIÓ SEGONS CLIMA I SÒL, MADURACIÓ, COMPOSICIÓ DEL RAÏM I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES | 2.1 Champagne 2.2 Cremant blanc 2.3 Cremant rosat |
3: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS DE CAVA (Espanya). APTITUDS AGRONOMICAS. MADURACIÓ I COMPOSICON DEL RAÏM I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES | 3.1 Cava Blanc 3.2 Cava Rosat |
4: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS DE PROSECCO. LAMBRUSCO I ASTI (Itàlia). ZONIFICACIÓ SEGONS CLIMA I SÒL, MADURACIÓ, COMPOSICIÓ DEL RAÏM I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES | 4.1. Lambrusco 4.2. Prosecco 4.3. Asti |
5: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS D'ESCUMANT(Portugal). ZONIFICACIÓ, QUALITAT DEL RAÏM I VI | |
6: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS DE SEKT (Alemanya i Àustria). ZONIFICACIÓ, QUALITAT DEL RAÏM I VI | |
7: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS de xampany (Xile). ZONIFICACIÓ, QUALITAT DEL RAÏM I VI | |
8: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS DE SPARKLING WINES (Estats Units). ZONIFICACIÓ, QUALITAT DEL RAÏM I VI | |
9: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS D'AUSTRÀLIA. ZONIFICACIÓ, QUALITAT DEL RAÏM I VI | |
10: DESCRIPCIÓ DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS DE SUD-ÀFRICA. ZONIFICACIÓ, QUALITAT DEL RAÏM I VI |