Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2014) |
Assignatures |
AMPELOGRAFIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2015_16 |
Assignatura | AMPELOGRAFIA | Codi | 19224111 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Segon | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
TEORIA BLOC BIOLOGIA DE LA VINYA LLIÇÓ 1: CLASSIFICACIÓ SISTEMÀTICA I TAXONÓMICA LLIÇÓ 2: DISTRIBUCIÓ DE Vitis vinifera. DELS ORIGENS FINS L'ACTUALITAT LLIÇÓ 3: CLASSIFICACIÓ PRÀCTICA DE LA VINYA (I): USOS I UTILITATS LLIÇÓ 4: HISTOLOGIA I ORGANOGRAFIA LLIÇÓ 5: CLASSIFICACIÓ PRÀCTICA DE LA VINYA (II): CARACTERITZACIÓ VARIETAL I AGRONÒMICA LLIÇÓ 6: SELECCIÓ I MULTIPLICACIÓ DE LA VINYA BLOC FISIOLOGIA DE LA VINYA LLIÇÓ 7: EL CICLE BIOLÒGIC DE LA VINYA I FISIOLOGIA LLIÇÓ 8: EQUILIBRI VEGETATIU I QUALITAT |
TEORIA 1.1. Les Classificacions dels Éssers Vius 1.2. La Classificació de les Angiospermes 1.3. Els Sistemes Clàssics: La Botànica Sistemàtica 1.4. Les Principals Espècies del Gènere Vitis 2.1. Introducció 2.2. Origen i Distribució de la Família de les Vitàcies 2.3. Origen i Distribució del Gènere Vitis 2.4. Origen i Distribució de Vitis vinifera L. 2.5. Origen i Distribució de Vitis vinifera subsp. vinifera (o sativa) 2.6. Altres Fets que han Ajudat a Canviar la Distribució Mundial de les Varietats Domesticades 2.7. ...I en el Futur: El Canvi Climàtic 3.1.Usos i Utilitats de les Principals Espècies del Gènere Vitis 3.2. Ús de les Espècies Europees 3.3. Ús de les Espècies Americanes: Els Portaempelts de la Vinya 3.4. Ús de les Espècies Americanes: Els Híbrids Productors Directes (HPD) 4.1. L'Arrel 4.2. La Part Aèrea d'un Cep 4.3. Els Borrons 4.4. Les Fulles 4.5. Circells, Inflorescències i Flors 4.6. Els Fruits 4.7. Les Llavors 5.1. Classificació de les Varietats: Problemàtica 5.2. Creació de Bancs de Germoplasma i Bases de Dades de Vitis 5.3. Caracterització Varietal 5.4. Caracterització Agronòmica 6.1. Selecció de la Vinya 6.2. Multiplicació de la Vinya 6.3. Vivers 7.1. Cicle Biològic Vital 7.2. Cicle Biològic Interanual 7.3. Cicle Biològic Anual 8.1. Equilibri Vegetatiu 8.2. Qualitat |
SEMINARIS 1- COMPOSICIÓ DE LA BAIA DE RAÏM 2- BIOQUÍMICA DE LA MADURACIÓ |
- Principals Substàncies Orgàniques - Síntesi de Matèries Minerals - Síntesi de Matèries Nitrogenades - Altres Substàncies Orgàniques |