Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
TECNOLOGIA DE VINS ESCUMOSOS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2015_16 |
Assignatura | TECNOLOGIA DE VINS ESCUMOSOS | Codi | 19625210 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Optativa | AN |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1.Introducció |
|
2.La elaboració dels vins base |
|
3.Elaboració, creixement, manteniment i control de inòculs per a la presa d'escuma. |
|
4.El tiratge mitjançant el mètode tradicional; factors crítics; dosificadores, embotelladores, sistemes de tancament; control d'oxigen, ...) |
|
5. El degollament al sistema tradicional: congeladors de colls; dosificadores; control d'oxigen; jetting; taponadores; bozaladoras; packaging. |
|
6. Mètode Tranfer i metodologies alternatives de fermentació en ampolla. |
|
7. Mètode Gran Vas: factors crítics; autoclaus; acceleració de la autòlisi, ...). Filtració isobàrica. |
|
8. Gasificació de vins |
|
9. Noves tecnologies. |