Grau d'Enologia (2014) |
Assignatures |
ANÀLISI SENSORIAL I |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2016_17 |
Assignatura | ANÀLISI SENSORIAL I | Codi | 19224107 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r i 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Segon | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Tema 1. Introducció a l'anàlisi sensorial. |
Introducció. Acondicionament de la sala. Horaris més adequats. Iluminació. Copes. Preparació de les mostres. Temperatura |
Tema 2. Sentits que intervenen en el tast. | Mecanismes neurofisiològics. Sensibilitat i educació dels sentits. Importància de la memòria. |
Tema 3. La vista. | Fisiologia de l'ull. Aspecte. Limpidesa. Transparència. Vocabulari general. |
Tema 4. Olfacte. | Fisiologia. Classificació dels olors. Substàncies odoríferes. Classificació dels aromes: primaris, prefermentatius, secundaris i terciaris. Bouquet. Vocabulari. |
Tema 5. El gust. | Anatomia. Els quatre gustos elementals; dolç, salat, àcid, amarg. Astringència i altres sensacions. Persistència.Vocabulari per cada sensació. |
Tema 6. La sequencia de la degustació. | Fase visual, fase olfactiva i fase gustativa. Via retronasal. Fitxes de tast.Tast teòric (identificació de substàncies). Tast analític (llindars de percepció). |