Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
MACROMOLÈCULAS DEL RAÏM I EL VI |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2017_18 |
Assignatura | MACROMOLÈCULAS DEL RAÏM I EL VI | Codi | 19625203 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Introducció al color dels vins negres. Descripció del color ¡ la seva evolució al llarg del temps. |
|
2. Estructura i propietats químiques dels antocians. Estructura i propietats químiques dels flavanols. |
|
3. Factors que determinen la composició en compostos fenòlics del raïm: Factors edafoclimàtics, Factors genètics, Factors culturals. La maduresa fenòlica. |
|
4. Química del color dels vins negres. |
|
5. Factors tecnològics que influeixen sobre l'extracció i estabilització de la matèria colorant. Incidència organolèptica. |
|
6. El roure i les bótes: Influència de la criança sobre les característiques organolèptiques del vi. Alternatives a la criança en bótes: Microoxigenació, aromatització amb encenalls de roure. |
|
7. Les proteïnes dels vins blancs i les seves implicacions tecnològiques i sensorials. |
|
8. Els polisacàrids presents en els vins, així com les seves implicacions tecnològiques i sensorials. |
|
9. Tècniques moleculars d'identificació de varietats de Vitis en raïm i vi. |