Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
BIOTECNOLOGIA I CONTROL MICROBIOLÒGIC DEL VI |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2017_18 |
Assignatura | BIOTECNOLOGIA I CONTROL MICROBIOLÒGIC DEL VI | Codi | 19625206 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Aspectes biotecnològics de l'enologia moderna |
Remediacions tecnològiques i biotecnològiques |
2. Tècniques per a la creació de soques víniques |
Selecció natural. Híbrids. Evolució dirigida. Transgènics. |
3. Modificació genètica de les vies metabòliques microbianes |
Mètodes fisiològics. Recombinació genètica. |
4. Introducció a l'anàlisi i control de poblacions microbianes en l'elaboració de vi |
|
5. Tècniques moleculars aplicades a l'anàlisi de microorganismes d'interès enològic |
Tècniques moleculars d'identificació a nivell d'espècie. Mètodes dependents de cultiu i independents de cultiu. Tècniques moleculars de tipificació de soques. |
6. Estudio de la dinámica poblacional de las fermentaciones alcohólica y maloláctica |
Fermentacions inoculades vs espontànies en fermentació alcohòlica i maloláctica. Seguiment de l'inòcul a la fermentació. |
7. Reducció de l'etanol en vi |
Reducció del sucre total. Reducció de l'etanol produït. Enginyeria metabòlica dels llevats. |
8. Inòculs d'arrencada | Desenvolupament del llevat sec actiu. Desenvolupament dels inòculs mixtes. Efecte dels inòculs simples i mixtes en el vi. Mètodes i eficiència de la immobilització dels llevats. |