Bebidas Fermentadas (2014) |
Asignaturas |
ÚLTIMOS AVANCES EN ELABORACIÓN DE VINAGRES Y DESTILADOS |
Contenidos |
DATOS IDENTIFICATIVOS | 2017_18 |
Asignatura | ÚLTIMOS AVANCES EN ELABORACIÓN DE VINAGRES Y DESTILADOS | Código | 19625207 | |||||
Titulación |
|
Ciclo | 2º | |||||
Descriptores | Cr.totales | Tipo | Curso | Periodo | ||||
3 | Optativa | 1Q |
Competencias | Resultados de aprendizaje | Contenidos |
Planificación | Metodologías | Atención personalizada |
Evaluación | Fuentes de información | Recomendaciones |
tema | Subtema |
Tema 1: Introducció als subproductes del vi |
1.1. Definició dels diferents subproductes 1.2. Normatives 1.3. Evolució i importància econòmica |
Tema 2: Vinagres |
2.1. Tipus de vinagres. Mètodes de producció: Mètodes tradicionals i industrials. Envelliment i tractament dels vinagres. 2.2. Bacteris acètics: Taxonomia i identificació. Factors que afecten al seu creixement. Metabolisme. Seguiment i control del procés d'acetificació. Estudis ecològics. Últimes investigacions en bacteris acètics. 2.3. Anàlisi sensorial i químic. Paràmetres de qualitat |
Tema 3: Destilados | 3.1. Antecedentes históricos sobre la destilación. 3.2. Fundamentos de la destilación. Tipos de destilación 3.3. Tipos de destilados. Composición química 3.4. Destilados del vino. Brandy y coñac. 3.5. Aguardientes de hollejo. Orujo, grappa, marc. 3.6. Destilados de frutas |