Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Innovació en Enoturisme (Erasmus Mundus) (2016) |
Assignatures |
PRODUCCIÓ DE VINS FORTIFICATS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2017_18 |
Assignatura | PRODUCCIÓ DE VINS FORTIFICATS | Codi | 19635112 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Segon | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Estudi de la maduració del raïm |
|
Mesures a la collita per tal d’obtenir vi fortificat | |
Correccions i operacions pre-fermentació | |
Control de la temperatura de fermentació | |
Procés de fermentació, aplicació de llevat, maceració, remoció | |
Decisions sobre l’addició de brandi | |
Drenatge i retirada de residu sòlid | |
Estudi del vi durant emmagatzematge, maduració i envelliment | |
Els vins fortificats de Portugal: Porto, Madeira, Carcavelos, Moscatéis de Setúbal i del Duero. | |
Vins fortificats d’arreu del món: Xerez, Málaga, Marsala, Banyuls i altres vins dolços naturals. |