Guia docent Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química |
català |
Grau d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris (2017) |
Assignatures |
QUÍMICA II |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2018_19 |
Assignatura | QUÍMICA II | Codi | 20234009 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Formació bàsica | Primer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Bloc 1.- Experimentació en Química Analítica | 1. Realització pràctica de mesures de potenciometria, espectroscòpia molecular i atòmica i cromatografia de gasos. |
Bloc 2.- Fonaments de Química Analítica | 1. Definició i objecte de l'anàlisi químic. El procés de mesura química. El tractament de la mostra. Paràmetres de qualitat en l'anàlisi químic. 2. Obtenció, tractament i expressió dels resultats analítics. Calibratge lineal. 3. Tècniques instrumentals d'anàlisi: espectroscòpia UV-Vis molecular i atòmica, 4. Tècniques instrumentals d'anàlisi: cromatografia i potenciometria. |
Bloc 3.- Fonaments de Química Orgànica | 5. Introducció a la química orgànica: característiques generals dels compostos orgànics. Nomenclatura. 6. Estructura i geometria de les molècules orgàniques. Enllaços deslocalitzats. 7. Estructura i propietats dels compostos orgànics. 8. Reactivitat dels compostos orgànics. |