Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
ÚLTIMS AVENÇOS EN ELABORACIÓ DE VINAGRES I DESTIL.LATS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2018_19 |
Assignatura | ÚLTIMS AVENÇOS EN ELABORACIÓ DE VINAGRES I DESTIL.LATS | Codi | 19625207 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Tema 1: Introducció als subproductes del vi |
1.1. Definició dels diferents subproductes 1.2. Normatives 1.3. Evolució i importància econòmica |
Tema 2: Vinagres |
2.1. Tipus de vinagres. Mètodes de producció: Mètodes tradicionals i industrials. Envelliment i tractament dels vinagres. 2.2. Bacteris acètics: Taxonomia i identificació. Factors que afecten al seu creixement. Metabolisme. Seguiment i control del procés d'acetificació. Estudis ecològics. Últimes investigacions en bacteris acètics. 2.3. Anàlisi sensorial i químic. Paràmetres de qualitat |
Tema 3: Destil·lats | 3.1. Antecedents històrics sobre la destil · lació. 3.2. Fonaments de la destil · lació. Tipus de destil · lació 3.3. Tipus de destil · lats. composició química 3.4. Destil · lats del vi. Brandy i conyac. 3.5. Aiguardents de brisa. Orujo, grappa, marc. 3.6. Destil · lats de fruites |