Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
MICROBIOLOGIA DE LA CERVESA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2018_19 |
Assignatura | MICROBIOLOGIA DE LA CERVESA | Codi | 19625219 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Tema 1. Introducció a la microbiologia cervecera. Perspectiva històrica. | |
Tema 2. Característiques principals dels llevats cervesers (lager o ale). Requerimients nutricionals. Efecte sobre la fermentació. Floculació. | |
Tema 3. Metabolisme dels llevats: fermentació alcohòlica, i producció de metabòlits secundaris. Origen de les substàncies aromàtiques i els defectes. | |
Tema 4. Gestió d’inòculs del llevat. Propagació del cultiu pur del llevat. Fermentacions espontànies (cerveses lambic). | |
Tema 5. Microorganismes potencialment contaminants. Mètodes de control microbiològic |