Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2014) |
Assignatures |
GESTIÓ MEDIAMBIENTAL DE LA INDÚSTRIA ENOLÒGICA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2019_20 |
Assignatura | GESTIÓ MEDIAMBIENTAL DE LA INDÚSTRIA ENOLÒGICA | Codi | 19224121 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Tercer | Juny, Jul., Set. |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Introducció a la gestió mediambiental | 1.1 Sensibilització ambiental i control integrat de la contaminació 1.2. IPPC i sistemes de gestió ambiental: ISO 14001 i EMAS. 1.3. Classificació d'activitats |
2. Legislació de residus i abocaments | 2.1. Residus: possibilitats de gestió, tramitació i documentació 2.2 Abocaments: criteris a tenir en compte |
3. Avaluació i caracterització dels residus sòlids i líquids. | 3.1. Impacte dels residus en el medi ambient. 3.2. Paràmetres de caracterització dels residus. 3.3 Tractament de residus sòlids 3.4 Tractament de residus líquids |
4. Avaluació i selecció dels processos de tractament | 4.1 Minimització d’abocaments. 4.2 Aplicació de les Millors Tècniques Disponibles en el Sector del Vi i el Cava.. 4.3. Revalorització de subproductes |