Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2014) |
Assignatures |
SELECCIÓ I MILLORA D'INÒCULS ENOLÒGICS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2019_20 |
Assignatura | SELECCIÓ I MILLORA D'INÒCULS ENOLÒGICS | Codi | 19224204 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Juny, Jul., Set. |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Estudi dels criteris i estratègies per a la selecció de microorganismes per al seu ús en la vinificació. |
- Criteris de selecció de llevats vínics (característiques desitjables i no desitjables) - Criteris de selecció de bacteris làctics per a la fermentació malolàctica (característiques desitjables i no desitjables). - Procès de selecció DEBAT: Fermentació alcohòlica espontània vs. fermentació alcohòlica inoculada |
2. Estudi de les tècniques existents per a la millora de microorganismes, així com la seva possible aplicació al món enològic | - Mètodes clàssics de manipulació genètica de microorganismes - Mètodes de modificació genètica mitjançant DNA recombinant o enginyeria genètica - Aplicacions en enologia DEBAT: Ús de llevats modificats en Enologia |