Guia docent Facultat de Turisme i Geografia |
català |
Grau en Gestió de Turisme i Hoteleria (2018) |
Assignatures |
ORGANITZACIÓ D'EMPRESES TURÍSTIQUES |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2023_24 |
Assignatura | ORGANITZACIÓ D'EMPRESES TURÍSTIQUES | Codi | 21224002 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Formació bàsica | Primer | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Tema 1 EMPRESA I EMPRESARI | 1.1. L’empresa i el sistema econòmic 1.2. Funcions de l’empresa com a agent econòmic 1.3. Introducció conceptual a l’empresa: organització i sistema 1.4. Classes d’empreses 1.5. La figura de l’empresari i de l'emprenedor: la creació d'empreses |
Tema 2 L'ENTORN EMPRESARIAL | 2.1. Concepte i naturalesa de l'entorn 2.2. Factors de l’entorn i efectes sobre l’empresa 2.3. La resposta de l’empresa a l’entorn: La direcció estratègica 2.4. Els grups d’interès a l’empresa 2.5. La responsabilitat social de l’empresa |
Tema 3 L'inici de l'empresa | 3.1 De la idea a l’oportunitat 3.2 Anàlisi client, Costumer Journey, CANVAS i Validació client. 3.3 Pla de negoci 3.4 Fonts finançament |
Tema 4 LA COMPETITIVITAT EMPRESARIAL | 3.1. Concepte de competitivitat 3.2. Anàlisi de la competitivitat empresarial: forces competitives en els sectors industrials 3.3. Recursos i capacitats de l’empresa 3.4. Desenvolupament empresarial |
Tema 5 ÀREES FUNCIONALS | 4.1 La direcció dels recursos humans 4.2 Les decisions de màrqueting 4.3 La funció de producció 4.4 Les decisions financeres |