Les innovacions científiques i tecnològiques plantegen tot un seguit d'incerteses sobre les quals cal reflexionar en el nou entorn global. Les biotecnologies han revolucionat conceptes tan quotidians com l'alimentació o la medicina. Aquests avenços científics cal inscriure'ls en les lògiques socials. Aquesta integració es produeix de manera problemàtica generant un desequilibri en la percepció social d'aquestes innovacions tecnològiques (enginyeria genètica, transgèncis, medicina preventiva, etc.). Alguns d'aquests processos poden generar desigualtats en l'accés als serveis de salut, processos de medicalització o una creixent complexitat en la manipulació dels aliments (procés de traçabilitat, producció, distribució, consum...). La comunicació de risc esdevé un camp estratègic que ens permet analitzar els diversos nivells així com la relació complexa entre els stakeholders i la resta d'actors implicats.
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent