2011_12
Guia docent 
Facultat d'Economia i Empresa
A A 
català 
 
 

Ensenyaments

Grau
Grau d'Administració i Direcció d'Empreses (2009)
Grau d'Administració i Direcció d'Empreses (Campus Terres de l'Ebre) (2009)
Grau d'Economia (2009)
Grau de Finances i Comptabilitat (2009)

Màster Oficial
Direcció Estratègica de l'Empresa (2007)
Direcció Estratègica de l'Empresa (2010)
Organització Industrial (2006)
Organització Industrial (2010)

1r Cicle
Alumnes externs
Ciències Empresarials (2002)
Ciències Empresarials (2002) (Campus Terres de l'Ebre)

1r i 2n Cicle
Administració i Direcció d'Empreses (2002)
Economia (2001)Benvinguda


Benvinguda

La Universitat Rovira i Virgili (URV) es va crear el 1991 a partir dels centres universitaris ja existents a les comarques del sud de Catalunya. El nom de la Universitat s'estableix en honor a l'il·lustre escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, que va ser president del Parlament català.

A Reus, els estudis empresarials es van iniciar al 1988 amb la creació de l’Escola Universitària d'Estudis Empresarials a la Divisió VII de la Universitat de Barcelona. Es recollia, així, una històrica aspiració de la ciutat de Reus. La creació de la Universitat Rovira i Virgili va suposar la transformació de l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials en l’actual Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.

Des del 1988 fins al 1992, es va impartir la diplomatura en Ciències Empresarials. El 1992 s’inicià la llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses i els estudis de doctorat en Economia i Empresa. Uns anys més tard, el 1999, es porta a terme una nova ampliació de l'oferta docent amb la llicenciatura d'Economia. El curs 2005-06, la Facultat va integrar lels estudis de la diplomatura en Ciències Empresarials que s'impartien a Tortosa des de l'any 1997 per la Fundació Privada Dr. Manyà. D'altra banda, amb la creació dels estudis de màster oficial, l’any 2006 s’inicia el màster en Organització Industrial i el 2007 s’amplia l’oferta amb el màster en Direcció Estratègica de l’Empresa. En el curs 2009-10 es va iniciar, d'una banda, l'extinció de la diplomatura en  Ciències Empresarials i les llicenciatures en Administració i Direcció d'Empreses i en Economia i, d'altra banda, l'activació de tres noves titulacions adaptades a l'EEES: el grau de Finances i Comptabilitat, el grau d'Administració i Direcció d'Empreses i el grau d'Economia, que s'estan implantant progressivament . Paral·lelament, i des de l'inici de l'activitat de l'Escola, s'ha apostat per mantenir una oferta de formació continuada i d'especialització formativa de qualitat. Destaquem el màster en Finances i Gestió Bancària que aquest proper curs arribarà a la seva desena edició. Actualment estudien a la Facultat més de 1.800 alumnes, amb un equip de més de 140 professors i 30 membres del personal d'administració i serveis.

El 1996 la Facultat es va traslladar des de les instal·lacions del Passeig Misericòrdia a les noves instal·lacions situades als terrenys del Mas Vila Barberà. L'actual edifici té una superfície construïda de 8.900 m2, integrat per tres volums: un format per aules; un altre on s'ubiquen els despatxos per al professorat i els seminaris de les diferents unitats docents; i el tercer, que uneix a la planta baixa els dos anteriors, destinat a la Biblioteca i la Sala d'Estudis. A la planta baixa també s'hi ubiquen l'Aula Magna, la Secretaria, l'aula oberta d'Informàtica, la Consergeria, el Servei de Copisteria, la Cafeteria, la Càtedra per al foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses (des del 2005) i la Càtedra per al foment de la Innovació Empresarial (des del 2009). A pocs metres d'aquest edifici principal es troba el Mas Vila Barberà, un  antic mas rehabilitat, seu del Deganat i la Direcció dels Departaments de Gestió d'Empreses i d'Economia, així com la Sala de Graus. A Tortosa, la Facultat imparteix el grau d'Administració i Direcció d'Empreses que aquest proper curs es desenvoluparà a les noves instal·lacions del Campus de les Terres de l'Ebre.