2006_07
Guía docente 
Escola Universitària d`Infermeria
A A 
 
 

Programes d' intercanvi

L'Escola i el Departament tenen establerts convenis de cooperació amb Institucions de diferents països des de l'any 1991 i hem anat ampliant tant amb nombre de països com en programes, que van dirigits a estudiants i professors. Al 1998 es va crear una comissió de relacions internacionals formada per professors i alumnes de l'Escola, amb el propòsit de promocionar la cultura de l'intercanvi i l’objectiu Obrir l'Escola i el Departament d'Infermeria a altres cultures del cuidar per enriquir la nostra pròpia i possibilitar l'intercanvi d'alumnes i professors de forma bilateral amb les Institucions amb les que cooperem.

L’espai europeu d’educació superior facilita la lliure circulació de professionals en tots els estats membres. Aquests programes d’intercanvi ofereixen l’oportunitat de conèixer altres realitats que poden ser rellevants pel futur desenvolupament professional dels alumnes

RELACIONS INTERNACIONALS

Un del objectius de l’Escola d’infermeria és potenciar els intercanvis a nivell internacional, tant d’alumnes com de professors. Els programes d’intercanvi internacionals permeten als alumnes, i a la Escola en el seu conjunt, obrir-se a altres maneres d’entendre la docència en infermeria, així com a altres cultures del cuidar. Estem convençuts que aquesta obertura ens enriqueix a tots tant a nivell humà com professional, ajudant els alumnes a ser persones més tolerants i professionals més complets.

Els programes internacionals en els que participa l’Escola d’Infermeria són:

· Programa Sòcrates-Erasmus: subvencionat por la Unió Europea preveu estades entre tres mesos i un any acadèmic. La subvenció té la finalitat de cobrir despeses ocasionades per l’estada. L’Escola té convenis signats amb les escoles d’infermeria de Naevsted (Dinamarca), Trondheim (Noruega), Boras (Suècia), Reggio Emilia (Itàlia), Lisboa (Portugal) i Sairaalamaki (Finlàndia).

· Programa Sèneca: Mobilitat d'estudiants de 1r i 2n cicle a universitats de l'Estat Espanyol. L’Escola té convenis signats amb les escoles d’infermeria de la Universidad de La Laguna i la Universidad Rey Juan Carlos que preveuen estades entre tres i nou mesos.

· European Nursing Module Network : Xarxa d’escoles d’infermeria de països europeus (tant de dins com de fora de la Unió: Noruega, Dinamarca, Suècia, Finlàndia, Regne Unit, Suïssa, Àustria, Estònia, Romania, Bulgària, Lituania, Rússia i Espanya). És un programa de quatre setmanes de duració i de finançament privat per part de l’alumne no obstant l’Escola subvenciona als estudiants segons possibilitats.

Per a més informació podeu consultar la web de l' European Nursing Module Network

· Programa Interuniversitari de l’Agència de Cooperació Iberoamericana del Ministeri d’Afers Exteriors. Destinat a estudiants de l’últim any de carrera i postgraduats de tot l’Estat Espanyol en universitats d’Amèrica Llatina, Àsia, Oceania, Àfrica i països d’Europa del Est. L’estudiant realitzarà tasques de recolzament a la docència i a la recerca en el departament que hagi ofertat la plaça.

Persones de contacte: Dolors Cid Buera: mariadolores.cid@urv.cat

Maria Luisa Mateu: marialuisa.mateu@urv.cat

· Per a més informació podeu consultar la web del Servei de Relacions Internacionals de la URV

http://www.urv.net/mobilitat