2011_12
University
Rovira y Virgili
Educational guide 
Faculty of Nursing
A A 
 
 

Programes d' intercanvi

L'Escola i el Departament tenen establerts convenis de cooperació amb Institucions de diferents països des de l'any 1991 i hem anat ampliant tant amb nombre de països com en programes, que van dirigits a estudiants i professors. Al 1998 es va crear una comissió de relacions internacionals formada per professors i alumnes de l'Escola, amb el propòsit de promocionar la cultura de l'intercanvi i l’objectiu Obrir l'Escola i el Departament d'Infermeria a altres cultures del cuidar per enriquir la nostra pròpia i possibilitar l'intercanvi d'alumnes i professors de forma bilateral amb les Institucions amb les que cooperem.

L’espai europeu d’educació superior facilita la lliure circulació de professionals en tots els estats membres. Aquests programes d’intercanvi ofereixen l’oportunitat de conèixer altres realitats que poden ser rellevants pel futur desenvolupament professional dels alumnes

RELACIONS INTERNACIONALS

Un del objectius de l’Escola d’infermeria és potenciar els intercanvis a nivell internacional, tant d’alumnes com de professors. Els programes d’intercanvi internacionals permeten als alumnes, i a la Escola en el seu conjunt, obrir-se a altres maneres d’entendre la docència en infermeria, així com a altres cultures del cuidar. Estem convençuts que aquesta obertura ens enriqueix a tots tant a nivell humà com professional, ajudant els alumnes a ser persones més tolerants i professionals més complets.

Els programes internacionals en els que participa l’Escola d’Infermeria són:

· Programa Sòcrates-Erasmus: subvencionat por la Unió Europea preveu estades entre tres mesos i un any acadèmic. La subvenció té la finalitat de cobrir despeses ocasionades per l’estada. L’Escola té convenis signats amb les escoles d’infermeria de Naevsted (Dinamarca), Trondheim (Noruega), Boras (Suècia), Reggio Emilia (Itàlia), Lisboa (Portugal) i Sairaalamaki (Finlàndia).

País

Nom del centre

Places

Mesos

Dinamarca

Sygeplejeskolen i Storstrøms

2

3

Finlandia

Kimenlaakso Polytechnic

2

3

França

Institut de Formation en Soins Infirmiers

2

3

Itàlia

Univ.degli Studi di Modena e Reggio Emilia

3

3

Seconda Università degli Studi di Napoli

2

3

Universita Degli Studi Di Trieste

2

3

Noruega

Høgskolen i Sør Trøndelag

2

3

Portugal

Escola Superior de Emfermagen de Lisboa

4

3

Escola Superior de Emfermagen Cidade do Porto

2

3

Universidade dos Açores (Angra do Heroismo  ilha Terceira

3

6

Cooperativa de Ensino Superior Politécnico e Universitário

2

6

Suècia

Vardhögskolan i Borås

4

3

 Xile

Universidad de La Frontera

2

6

 Mèxic

Universidad Michoacana de San Hidalgo

2

3

· Programa Sèneca: Mobilitat d'estudiants de 1r i 2n cicle a universitats de l'Estat Espanyol. L’Escola té convenis signats amb les Escoles d’Infermeria de la Universitat de Lleida, la Universitat del Pais Basc, la Universitat d’Alacant, la Universitat de València, la Universitat d’Almeria, la Universidad de Córdoba, la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, la Universitat de La Laguna, la Universitat de Santiago de Compostela, la Universitat de les Illes Balears i la Universidad Rey Juan Carlos, que preveuen estades entre tres i nou mesos.

· European Nursing Module Network : Xarxa d’Escoles d’Infermeria adscrites al sistema de 15 països d’Europa (tant de dins com de fora de la Unió Europea) que ofereixen places d’intercanvi tres vegades l’any: març, maig i octubre. És un programa de quatre setmanes de duració: la primera i la última al seu propi país, i la segona i la tercera al país escollit. Hi ha dos maneres de participar: una és visitar un altre país com a “estranger”, i l’altre és com a “host student” en el propi país. L’idioma del programa és l’anglès ja que durant les estàncies poden coincidir alumnes de diferents països. Durant l’intercanvi s’organitzen diferents activitats per afavorir la relació entre tots els alumnes, intercanviar coneixements i experiències, practicar l’anglès, a més a més de donar a conèixer el nostre país. És de finançament privat però els alumnes tenen la possibilitat de demanar una  ajut a l’Escola.

Per a més informació podeu consultar la web de l' European Nursing Module Network

· Programa Interuniversitari de l’Agència de Cooperació Iberoamericana del Ministeri d’Afers Exteriors. Destinat a estudiants de l’últim any de carrera i postgraduats de tot l’Estat Espanyol en universitats d’Amèrica Llatina, Àsia, Oceania, Àfrica i països d’Europa del Est. L’estudiant realitzarà tasques de recolzament a la docència i a la recerca en el departament que hagi ofertat la plaça.

Persona de contacte:
    Campus Terres de l’Ebre: Maria Luisa Mateu:        marialuisa.mateu@urv.cat
    Campus Catalunya: Roser Ricomà Muntané        roser.ricoma@urv.cat

•    Per a més informació podeu consultar la web de l’International Center de la URV
http://www.urv.cat/mobilitat/  o les adreces de correu
mobility@urv.cat
international@urv.cat