2020_21
Universitat
Rovira i Virgili
Guia docent 
Facultat d'Infermeria
A A 
català 
 

Programes d'intercanvi

La Facultat d’Infermeria té establerts convenis de cooperació amb institucions de diferents països des de l'any 1991 i s'ha anat ampliant tant amb nombre de països com en programes, adreçats a estudiants i professors

L'Espai Europeu d'Educació superior facilita la lliure circulació de professionals en tots els estats membres. Aquests programes d'intercanvi ofereixen l'oportunitat de conèixer altres realitats que poden ser rellevants pel futur desenvolupament professional dels estudiants. Un dels objectius de la Facultat d’Infermeria és potenciar els intercanvis a nivell internacional, tant d’estudiants com de professors. Els programes d’intercanvi internacionals permeten als estudiants, i al centre en el seu conjunt, obrir-se a altres maneres d’entendre la docència d'infermeria, així com a altres cultures del cuidar. Estem convençuts que aquesta obertura ens enriqueix a tots tant a nivell humà com professional, ajudant els estudiants a ser persones més tolerants i professionals més complets.

Les places de mobilitat estan relacionades a la pàgina web de mobilitat al següent enllaç: https://urv.moveon4.com/publisher/1/spa

Els programes internacionals en què participa la Facultat d’Infermeria són:

· Programa Erasmus +: Per a estudiants de 4tcurs de grau d'Infermeria i alumnes de màster en Investigació en Ciències de la Infermeria. Subvencionat per la Unió Europea, preveu estades entre tres mesos i un any acadèmic. La subvenció té la finalitat de cobrir despeses ocasionades per l’estada.

· Programa MOU: consisteix en la realització d’un període d’estudis en una institució d’educació superior estrangera amb què la URV tingui conveni fora de l'EEES.

Per veure els països amb els què la Facultat té convenis, consulteu la nostra web a l'apartat de mobilitat

Programa SICUE: Mobilitat d'estudiants a universitats de l'Estat Espanyol. 

· European Nursing Module Network : Per a estudiants de 3r i 4t curs de grau d'Infermeria.

Xarxa d’Escoles d’Infermeria adscrites al sistema de 15 països d’Europa (tant de dins com de fora de la Unió Europea) que ofereixen places d’intercanvi tres vegades l’any: març, maig i octubre. És un programa de quatre setmanes de duració: la primera i l’última al seu propi país, i la segona i la tercera al país escollit. Hi ha dues maneres de participar: una és visitar un altre país com a “estranger”, i l’altre és com a “host student” a la URV. L’idioma del programa és l’anglès, ja que durant les estàncies poden coincidir estudiants de diferents països. Durant l’intercanvi s’organitzen diferents activitats per afavorir la relació entre tots els estudiants, intercanviar coneixements i experiències, practicar l’anglès, a més a més de donar a conèixer el nostre país. És de finançament privat però els estudiants tenen la possibilitat de demanar un ajut a la Facultat.

Per a més informació podeuconsultar la web de l’ European Nursing Module Network : https://www.enm-network.com/

· Programa Interuniversitari de l’Agència de Cooperació Iberoamericana del Ministeri d’Afers Exteriors. Destinat a estudiants de l’últim any de carrera i postgraduats de tot l’Estat espanyol en universitats d’Amèrica Llatina, Àsia, Oceania, Àfrica i països d’Europa de l’Est. L’estudiant realitzarà tasques de suport a la docència i a la recerca en el departament que hi hagi ofertat la plaça.

Persones de contacte:

*CampusTerres de l’Ebre: Maria Luisa Mateu: marialuisa.mateu@urv.cat

*CampusCatalunya: Maria Jimenez Herrera: maria.jimenez@urv.cat

Per a més informació podeu consultar la web:

http://www.urv.cat/mobility/estudiants-grau/index.html

http://www.urv.cat/mobilitat/

o les adreces de correu

mobility@urv.cat

international@urv.cat