MÀSTER EN ENOLOGIA. CURS ACADÈMIC 2011-12
Calendari i horaris
Dates: del 17 d’octubre al 26 de juliol
Sessions a la sala de graus de la Facultat d’Enologia de
Sessions presencials d’una setmana per curs, amb seguiment i exercicis on-line.
El idiomes utilitzats seran el català, castellà i anglès.
Octubre:
17: Inauguració del curs (1)
19, 26: Disseny experimental i Tractament estadístic en Enologia i Biotecnologia (aula informàtica)
18-21: Investigació en enologia a Espanya (2)
25, 26: Scientific Communication
Novembre:
2, 3: Scientific Communication
8-9: Disseny experimental i Tractament estadístic en Enologia i Biotecnologia (aula informàtica)
14-18: Tècniques d’estudi en Micologia
21-24: Avaluacions
Desembre
28 nov- 2: Noves tendències en l’anàlisis instrumental del vi
12-16: Tractaments prefermentatius i postfermentatius en l’elaboració de vins
19-22: Avaluacions
Gener:
9-13: Phenolic compounds, polysaccharides and proteins in wine (3)
16-20: Lactic acid bacteria and malolactic fermentation (4)
23-27: Yeast and alcoholic fermentation (5)
Febrer:
30 Gen.- 3 Feb: Biotechnology of oenological microorganisms (6)
6-10: Molecular techniques for microbiological analysis and control (7)
13-17: Production of Vinegar: technological and microbiological aspects (8)
Març:
1-30: Avaluacions de cursos anteriors
Abril:
10-20: Avaluacions i recuperacions
Setembre:
1: Entrega del Treball de Final de Màster
6-10: Presentacions dels treballs final de màster