2011_12
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 

Ensenyaments

Grau
Grau d'Enologia (2009)
Grau de Biotecnologia (2009)

Màster Oficial
Enologia (2010)

1r Cicle
Enginyeria Tècnica Agrícola esp. Indústries Agràries i Alimentàries (1997)

1r i 2n Cicle
Biotecnologia (2005)

2n Cicle
Enologia (2003)



Màster en Enologia

MÀSTER EN ENOLOGIA. CURS ACADÈMIC 2011-12

 

Calendari i horaris

 

Dates: del 17 d’octubre al 26 de juliol

Sessions a la sala de graus de la Facultat d’Enologia de 16 a 20 hores

Sessions presencials d’una setmana per curs, amb seguiment i exercicis  on-line.

El idiomes utilitzats seran el català, castellà i anglès.

 

Octubre:

17: Inauguració del curs (1)

19, 26: Disseny experimental i Tractament estadístic en Enologia i Biotecnologia (aula informàtica)

18-21: Investigació en enologia a Espanya (2)

25, 26: Scientific Communication

 

Novembre:

2, 3: Scientific Communication

8-9: Disseny experimental i Tractament estadístic en Enologia i Biotecnologia (aula informàtica)

14-18: Tècniques d’estudi en Micologia

21-24: Avaluacions

 

Desembre

28 nov- 2: Noves tendències en l’anàlisis instrumental del vi

12-16: Tractaments prefermentatius i postfermentatius en l’elaboració de vins

19-22: Avaluacions

 

Gener:

9-13: Phenolic compounds, polysaccharides and proteins in wine (3)

16-20: Lactic acid bacteria and malolactic fermentation (4)

23-27: Yeast and alcoholic fermentation (5)

 

Febrer:

30 Gen.- 3 Feb: Biotechnology of oenological microorganisms (6)

6-10: Molecular techniques for microbiological analysis and control (7)

13-17: Production of Vinegar: technological and microbiological aspects (8)

 

Març:

1-30: Avaluacions de cursos anteriors

 

Abril:

10-20: Avaluacions i recuperacions

 

Setembre:

1: Entrega del Treball de Final de Màster

6-10: Presentacions dels treballs final de màster