2006_07
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2003)
 Assignatures
  VITICULTURA
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Evolució històrica del conrreu vitícola ( Argumentació de les tècniques utilitzades en la producció viícola actual ).
Estudis prèvis per a la realització d'una plantació vitícola ( estudi i valoració dels factors climàtics, edàfics, topogràfics, agronòmics ,...).
Estudi del disseny i traçat d'una plantació vitícola ( valoració dels principals factors que intervenen en l'ellecció del marc,densitat de plantació, disposició,..).
Estudi, valoració ,dels diferents factors que intervenen en la realització de l'elecció del material vegetal ( portaempelt i viníferes ).
Estudi, valoració ,descripció i formes de realització de les diferents operacions prèvies a la implantació d'una vinya ( subsolat,desfonament, sanejament sòl,..).
Descriure, estudiar i valorar formes i condicions de realització de les operacions de plantació.
Descriure, valorar i estudiar formes i condicions de realització de diferents formes i sistemes d'empelt en viticultura.
Estudi , valoració i disseny dels diferents sistemes de conducció de les plantacions vitícoles actuals.
Estudi, valoració i descripció dels factors que condicionen i de les formes de realització de la poda d'hivern en viticultura.
Estudi, valoració i descripció dels factors que condicionen i de les formes de realització de la poda en verd "poda d'estiu" en viticultura.
Descripció, valoració i determinació de les condicions de realització de les principals operacions i tècniques de conreu en viticultura.
Descripció, valoració i formes de realització de les diferents tecniques de correcció nutricional en viticultura.
Descripció, valoració i determinar possibles formes de correcció dels desequilibris hídrics en viticultura.
Descripció, valoració de la importància econòmica i determinar possibles formes d'intervenció en el control de flagells i malalties de la vinya.
Descripció i valoració dels diferents factors i sistemes que condicionen la verema i transport del raïm així com la seva repercusió en la qualitat del vi.