2006_07
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2003)
 Assignatures
  COMPOSICIÓ I EVOLUCIÓ DEL VI
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
1. Conèixer els constituents del vi i el seu comportament des del punt de vista químic un cop ha tingut lloc la fermentació alcohòlica. A5
A7
A8
A13
B1
B3
2. Saber decidir quines proves químiques poden realitzar-se en la determinació d’un frau. A5
A7
A8
A13
B1
B2
B3
B4
B6
C5
3. Saber quina informació química donen els diferents paràmetres enològics relacionats amb l’acidesa. A5
A7
A8
A13
B1
B3
4. Saber deduir com una determinada modificació natural o externa de l’acidesa afecta a ATOT, ACEN, pH, AVOL i capacitat amortidora. A5
A7
A8
A13
B1
B2
B3
B4
B5
5. Saber calcular la quantitat de desacidificant o acidificant necessaris en funció de l'ATOT o el pH final desitjats. A5
A7
A8
A13
B1
B2
B3
B4
6. Conèixer quins són els sistemes redox que actuen en el vi i com evolucionen. A8
B1
7. Conèixer els mètodes que permeten avaluar l'estat redox d'un vi i saber interpretar els resultats obtinguts. A5
A7
A8
A13
B1
B2
B3
B4
B5
8. Adquirir els coneixements necessaris sobre l'origen químic dels principals defectes organolèptics del vi per tal de saber prevenir-los. A7
A8
A13
B1
B2
B3
B4
9. Diferenciar les propietats químiques dels clarificants. A5
A7
A8
A13
B1
10. Conèixer els fonaments químics en la identificació d'un determinat precipitat aparegut al vi. A7
A8
A13
B1
B2
B3
B4
11. Raonar, un cop identificat el precipitat, quins poden ser els possibles tractaments químics correctors. A5
A8
A13
B1
B2
B3
B4
C5
12. Conèixer els fonaments químics relacionats amb els controls d’estabilitat dels vins. A5
A7
A8
A13
B1
13. Conèixer el comportament químic d’antocians i procianidines, i quines implicacions tenen en el color del vi i els seus canvis. A8
B1
B3
C5
14. Ampliar coneixements sobre els processos químics implicats en l’envelliment del vi. A8
B1
C5
15. Saber deduir com afecten els equilibris de dissociació i combinació del SO2 en la seva activitat. A8
B1
16. Conèixer la terminologia de la qualitat alimentària (normativa) que aplica a l'enologia. A3
A5
A7
A13
B2
B3
B5
B6
B7
C3
C4
C5
17. Distingir els models de qualitat d'obligat acompliment en el laboratori de control i en el celler. A3
A5
A7
A13
B2
B3
B5
B6
B7
C3
C4
C5
18. Participar de forma activa en les classes. A8
B1
B2
B3
B4
B5
C2
C5
19. Motivar l’interès envers les línies de recerca actuals en l’àmbit de la química enològica. A8
A13
B1
B3
C1
C2
20. Inculcar un sentit crític en la lectura de treballs relacionats amb el temari de l’assignatura. B1
B3
B4
B5
C1
C2
C5