Enologia (2003) |
Assignatures |
COMPOSICIÓ I EVOLUCIÓ DEL VI |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2006_07 |
Assignatura | COMPOSICIÓ I EVOLUCIÓ DEL VI | Codi | 19042004 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
4.5 | 4.5 | 0 | Troncal | Primer | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica |
A.D. WEBB, Chemistry of Winemaking, (editor Advances in Chemistry Series nº 137). American Chemical Society, Washington 1974 , Concepts in Wine Chemistry, , YAIR MARGALIT, Concepts in Wine Chemistry, Wine Appreciation Guild, San Francisco, 2004 YAIR MARGALIT, Concepts in Wine Chemistry, 2nd Edition, San Francisco, 2004 J. RIBÉREAU-GAYON, Y. GLORIES, A. MAUJEAN, D. DUBOURDIEU, Handbook of Enology (Vol 2, The Chemistry of Wine. Stabilization and Treatments), John Wiley and Sons, Chichester 2000 A. MADRID, J. CENZANO, Normas de calidad de alimentos y bebidas, AMV Mundiprensa, Madrid 2001 I. MARECA, Origen, composición y evolución del vino, Ed. Alhambra, Madrid 1983 L. USSEGLIO-TOMASSET, Química Enológica, Technique & Documentation - Lavoisier, Paris 1989 A. BOLTON, Sistemas de gestión de la calidad en la industria alimentaria. Guía para ISO 9001/2, Acribia, Zaragoza, 2001 J. FARKAS, Technology and Biochemistry of Wine, Gordon and Brach Science Publishers, New York 1988 B. W. ZOECKLEIN, K.C. FUGELSANG, B.H. GUMP, F.S. NURY, Wine Analysis and Production, Chapman & Hall, New York, 1995 R. S JACKSON, Wine Science, principles and applications (cap 6 i 8), Academic Press, San Diego 1994 |
Complementària |
, Direccions d’internet i articles científics originals proporcionats en classe al llarg de l’assignatura, , E. PEYNAUD, Enologia práctica, Ed. Mundi- Prensa, 1989 J. CARLES., La química del vino, Ed. Oikos-tan, 1972 C. FLANZY, OEnologie, fondements scientifiques et technologiques, Technique & Documentation, Paris, 1998 R.B.BOULTON, V.L.SINGLETON, L.F.BISSON, R.E.KUNKEE, Principles and Practices of Winemaking, The Chapman & Hall Enology Library, New York, 1995 E. PRIMO YÚFERA, Química Agríclola III. Alimentos, Cap.5, Ed. Alhambra, 1987 C.S. OUGH DSc, MS, Winemaking Basics, Food Products Press, New York, 1992 |