Enologia (2003) |
Assignatures |
NORMATIVA I LEGISLACIÓ VITIVINÍCOLA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2006_07 |
Assignatura | NORMATIVA I LEGISLACIÓ VITIVINÍCOLA | Codi | 19042011 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
4.5 | 4.5 | 0 | Troncal | Segon | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1 – Legislació espanyola. La Llei 25/1970. La nova legislació. |
1.1– La protecció de la qualitat. Els C.R D.O. de vi i altres productes 1.2 – Els vins especials: sangria, aperitius, generosos, brandy, vinagre, etc. 1.3 _ Legislació que afecta les Indústries Agràries. |
2 _ Legislació Catalana. | 2.1 Llei 15/2002. l’INCAVI. |
3 _ Legislació específica sobre vinyes. | 3.1 Les plantacions. Les produccions. |
4 _ Legislació de la U.E.. | 4.1 Organització general. Els Reglaments 4.2 La P.A.C. i la O.C.M. Altres disposicions. |
5 _ El Codi Alimentari | 5.1 Additius, edulcorants, colorants, etc. |
6 L’etiquetat i presentació dels vins. | 6.1 Dades obligatòries i dades facultatives. |
7. Legislació sobre residus, envasos i embalatges. | 7.1 Legislació sobre afluents i aigües residuals. |
8 Agricultura Integrada | 8.1 Legislació especifica |
9 Organismes Internacionals. | 9.1 La O.I.V. Països membres, comissions, publicacions. |