2013_14
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau de Biotecnologia (2009)
 Assignatures
  ENZIMOLOGIA
   Continguts
Tema Subtema
1. Introducció Perspectiva històrica. Característiques principals dels enzims. Interaccions enzim-substrat. Coenzims, cofactors. Principis de nomenclatura dels enzims.
2. Purificació i caracterització de proteïnes (enzims) Estratègies de purificació. Elecció de la metodologia de purificació. Seguiment de la purificació. Mesura de l'èxit d'una purificació. Exemples de purificació.
3. Cinètica enzimàtica Definició de velocitat de reacció. Mesura de l'activitat enzimàtica. Reaccions d'un substrat. Inhibició enzimàtica en les reaccions d'un substrat. Efectes del pH i la temperatura. Reaccions de dos o més substrats.
4. Mecanismes d'acció enzimàtica Bases de la catàlisis. Determinació experimental de mecanismes enzimàtics. Exemples de mecanismes enzimàtics.
5. Enzims de naturalesa no proteica. Enginyeria d'enzims. Ribozimes. Desoxirribozimes. Abzimes. Sinzimes.
6. Control de l'activitat enzimàtica Mecanismes de regulació de l'activitat enzimàtica. Efectes cooperatius homotròpics i heterotròpics. Enzims al·lostèrics.
7. Aplicacions dels enzims Principals sectors industrials on s'utilitzen els enzims. Altres aplicacions dels enzims. Fonts d'enzims.