2017_18
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Grau de Biotecnologia (2009)
 Assignatures
  ENZIMOLOGIA
   Continguts
Tema Subtema
1. Introducció Introducció als enzims. Perspectiva històrica. Característiques principals dels enzims. Cofactors. Nomenclatura i classificació dels enzims.
2. Cinètica enzimàtica Definició de velocitat de reacció química. Mesura de l'activitat enzimàtica. Reaccions d'un substrat. Inhibició enzimàtica. Efectes del pH i la temperatura. Reaccions de més d’un substrat.
3. Purificació enzimàtica Objectius. Estratègies de purificació enzimàtica. Mètodes de separació. Seguiment de la purificació. Exemples de purificació.
4. Introducció als mecanismes d'acció enzimàtica Bases de la catàlisis. Exemples de mecanismes enzimàtics. Ribozims
5. Control de l'activitat enzimàtica Mecanismes de regulació de l'activitat enzimàtica. Cooperativitat i al·losterisme.