2013_14
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau de Biotecnologia (2009)
 Assignatures
  BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS
   Continguts
Tema Subtema
1. Conceptes genèrics



2. Components dels aliments i la seva funcionalitat





3. Taules de composició dels aliments i la seva classificació


4. Característiques, composició i transformacions bioquímiques dels aliments.


5. Seguretat alimentària

1.1 Nutrients, aliments i organismes que regulen els aliments.


2.1. Sucres, polisacàrids i fibra. Reaccions d'enfosquiment.
2.2. Lipids i reaccions d'oxidació.
2.3. Proteïnes: aminoàcids essencials i tipus de proteïnes.
2.4. Minerals i vitamines
2.5. Aigua: propietats i disponibilitat


3.1. Definició. Contingut calòric dels aliments.
3.2. Terminologia i sistemes de classificació dels aliments.


4.1. Aliments d'origen vegetal.
4.2. Aliments d'origen animal.
4.3. Olis i greixos.

5.1. Avaluació de la toxicitat.
5.2. Tòxics naturals.
5.3. Contaminació biològica i química
5.4. Al•lèrgies alimentàries
5.5. Additius
5.6. Traçabilitat