Grau de Biotecnologia (2009) |
Assignatures |
EXPERIMENTACIÓ EN MICROBIOLOGIA DE FERMENTACIONS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2013_14 |
Assignatura | EXPERIMENTACIÓ EN MICROBIOLOGIA DE FERMENTACIONS | Codi | 19204225 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Segon |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
- Fermentació realitzada per llevats | - Seguiment de l'elaboració del vi. Fermentació alcohòlica (análisi de sucres, nitrogen, i creixement dels llevats) - Identificació de llevats per taxonomia clàssica. - Identificació de llevats per tècniques molecular. |
- Fermentació realitzada per bacteris lactics | - Seguiment d'una fermentació maloláctica - Observció al microscopi dels bacteris lactics i identificació per tinció gram i catalasa |
- Fermentació realitzada per bacteris acètics | - Seguiment de l'elaboració de vinagre de vi. Acetificació (análisis de l'acidesa total) - Aïllament de bacteris acètics - Análisi dels Bacteris acètics per tècniques moleculars. |