2012_13
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau d'Enologia (2009)
 Assignatures
  ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA II
   Continguts
Tema Subtema
1. Introducció a l’anàlisi instrumental Tècniques, instruments i calibració
2. Espectrofotometria UV-Vis Fonament i instrumentació
Aplicacions enològiques: Compostos orgànics. Metalls. Compostos fenòlics Mètodes d’anàlisi. Control de la maduració fenòlica.
3. Espectrofotometria d’absorció atòmica (AAS) Fonament i instrumentació
Aplicacions enològiques: Metalls (K, Ca, Fe, Cu, ...)
4. Espectrofotometria infraroja (NIR i MIR) Fonament i instrumentació
Aplicacions enològiques: Mètodes multiparamètrics (Mètodes ràpids)
5. Cromatografia de gasos (GC) Fonament i instrumentació
Aplicacions enològiques: Compostos volàtils. Aromes i defectes. Residus
6. Cromatografia de líquids (HPLC) Fonament i instrumentació
Aplicacions enològiques: Compostos orgànics (àcids, sucres, ...). Compostos fenòlics. Residus
7. Anàlisi instrumental sensorial. Tècniques i instruments
Aplicacions enològiques: cromatografia de gasos-olfatimetria (GCO), nas i llengua electrònica.
8. Control de qualitat en el laboratori Validació de mètodes
9. Autentificació Tècniques per a l’autentificació dels vins: Relacions isotòpiques (IRMS). Ressonància magnètica nuclear (RMN)