Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA II |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2012_13 |
Assignatura | ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA II | Codi | 19214103 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Tercer | Anual |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica | |
Bibliografia bàsica
• W. Zoecklein, K.C. Fuselsang, B.H. Gump, F.S. Nury. Wine Analysis and Production. Chapman & Hall, 1990. • P. Ribéreau-Gayon, Y. Glories, A. Maujean, D. Dubourdieu. Handbook of Enology. Wiley, 2000. • J.L. Jacobson. Introduction to wine laboratory practices and procedures. Springer, 2006 • P. Iland, N. Bruer, G. Edwards, S.Weeks, E. Wilkes. Chemical analysis of grapes and wine. Techniques and conceptes. Patrick Iland Wine Promotions, 2004 • J. Blouin. Techniques d’analyses des moûts et des vins. Dujardin-Salleron, 1992
Manuals pràctics • Office Internacional de la Vigne et du Vin. Recueil des mèthodes internationales d'analyse des vins et des moûts. OIV, 1990 (web) • Reglamento (CEE) n° 2676/90. Mètodos de análisis comunitarios aplicables en el sector del vino. Oficina de Publicaciones Oficiales de las Comunidades Europeas, 1990. • W. Horwitz (ed). Official Methods of the Association of Official Analytical Chemist (15th ed). AOAC, 1990. • J. Garcia Barceló. Tècnicas analíticas para vinos. GAB, 1990. • Office Internacional de la Vigne et du Vin. Recueil des mèthodes internationales d'analyse des boissons spiritueuses, des alcools et de la fraction aromatique des boissons. OIV, 1994. • Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. Métodos Oficiales de Análisis en la Unión Europea. Diario Oficial de las Comunidades Europeas. MAPA, 1998. • Office Internacional de la Vigne et du Vin. Codex Œnologique International. OIV, 2000. |
|
Complementària | |
• J. Blouin, G. Guimberteau. Maduración y madurez de la uva. Mundi-Prensa, 2004 • B. Doneche (ed). Les acquisitions rècentes en chromatographie du vin. Lavoisier, 1993. • C.S. Ough, M.A. Amerine. Methods for Analysis of Must and Wines (2nd ed). Wiley, 1988. • H.F. Linskens, J.F. Jackson (eds). Wine analysis. Springer-Verlag, 1988. • B.G. Osborne, T Fearn, PH. Hindle. Practical NIR spectroscopy with applications in food and beverage analysis. Longman, 1993. • D. Bertrand, E. Dufour (eds). La spectroscopie infrarouge et ses applications analytiques. Editions Tec & Doc, 2000. • G. Charalambous (ed). Analysis of foods and beverages. Modern techniques. Academic Press, 1984.. • R. Marsily (ed). Techniques for analysing food aroma. Marcel Dekker, 1997. • H.F. Linskens, J.F. Jackson (eds). Analysis of Taste and Aroma. Springer, 2002. • H. Maarse, R. Belz. Isolation, separation and identification of volatile compounds in aroma research. Reidel, 1985. • M.H. Gordon (ed). Principles and applications of gas chromatography in food analysis. Ellis Horwood, 1990. • L.M.L. Nollet (ed). Food analysis by HPLC. Marcel Dekker, 1992 • G. Ramis Ramos, M.C. García Álvarez-Coque. Quimiometría. Síntesis, 2001. • D.C. Harris. Análisis Químico Cuantitativo (2ª ed). Reverté, 2001. • D.A. Skoog, J.J. Leary. Análisis Instrumental (4ª ed). McGraw-Hill/Interamericana, 1994. • D.A. Skoog, D.M. West, F.J. Holler. Fundamentos de Química Analítica (4ª ed). Reverté, 1997. |