Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA II |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2017_18 |
Assignatura | ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA II | Codi | 19214103 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Tercer | AN |
Continguts | Atenció personalitzada | Avaluació |
Fonts d'informació |
Tema | Subtema |
1. Introducció a l’anàlisi instrumental | Tècniques, instruments i calibració |
2. Espectrofotometria UV-Vis | Fonament i instrumentació Aplicacions enològiques: compostos orgànics, metalls, compostos fenòlics. Mètodes d’anàlisi. Control de la maduració fenòlica. |
3. Espectrofotometria d’absorció i emissió atòmiques (AAS i AES) | Fonament i instrumentació Aplicacions enològiques: metalls (K, Ca, Fe, Cu, ...) |
4. Espectrofotometria infraroja (NIR i MIR) | Fonament i instrumentació Aplicacions enològiques: mètodes multiparamètrics (mètodes ràpids) |
5. Cromatografia de gasos (GC) | Fonament i instrumentació Aplicacions enològiques: compostos volàtils, aromes i defectes. Residus. |
6. Cromatografia de líquids (HPLC) | Fonament i instrumentació Aplicacions enològiques: compostos orgànics (àcids, sucres, ...), compostos fenòlics. Residus. |
7. Anàlisi instrumental sensorial | Tècniques i instruments Aplicacions enològiques: Cromatografia de Gasos-Olfatimetria (GCO), nas (e-nose) i llengua electrònica (e-tongue). |
8. Control de qualitat en el laboratori | Validació de mètodes |