2015_16
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Grau d'Enologia (2009)
 Assignatures
  PRÀCTIQUES INTEGRADES DE VITICULTURA
   Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries El professor farà una introducció de com es desenvoluparà el curs, quines sortides es faràn, sistemes d'avaluació i metodologies
Pràctiques de camp/sortides Al llarg del curs està previst realitzar les següents pràctiques de camp/sortides:

Poda d'hivern
Viticultura biodinàmica o bé sortida a ecològica
Descripció de diferents sistemes de conducció
Poda en verd
Gestió d'una vinya, maneig del sòl, herbes adventícies
Caracterització de varietats
Creixement i maduració del raïm

Es formaran grups de dues persones, tot i que cadascuna treballarà sobre una varietat diferent, de la vinya ubicada a Mas dels Frares, Constantí.
Cada alumne, amb la seva varietat i sobre un mínim de 10 ceps, realitzarà les pràctiques de l’assignatura (diferents tècniques vitícoles....).


Totes les sortides que sigui possible, es realitzaran a la finca de Mas dels Frares (Finca experimental de la Facultat d'Enologia a Constantí (Tarragona)), i a finques particulars de l'entorn quan no sigui possible realitzar les sortides a Mas dels Frares.

En principi, la durada màxima de cada sortida serà de 5h, excepte:
* Les pràctiques de creixement i maduració es realitzaran a principis de setembre durant 3 díes a 2.5 h/día
* Les pràctiques de sols als laboratoris es faràn durant 3 dies als lab de la Facultat durant 3h/dia
Pràctiques a laboratoris Pràctiques d'anàlisi de sòls als laboratoris experimentals de la Facultat d'Enologia.
Es realitzaràn durant 3 dies, a 4h/dia
Treballs L'informe de sòls és el més important a avaluar. Els altres es comenten a classe per aclarir dubtes cara a la prova escrita
Atenció personalitzada Els alumnes poden contactar amb els professors a travès del correu electrònic per a resoldre els dubtes que tinguin de l'assignatura