Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
TECNOLOGIA DEL SERVEI DE VINS. HARMONIA DE VINS I MENJARS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2011_12 |
Assignatura | TECNOLOGIA DEL SERVEI DE VINS. HARMONIA DE VINS I MENJARS | Codi | 19214203 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Primer |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Tecnologia del servei de vins. 1. Introducció. |
La presentació dels vins en l’àmbit de la restauració i el turisme |
2. La cava - celler del restaurant. |
2.1-Compra de vins i classificació. 2.2- Condicions de guarda dels vins i evolució dels vins. 2.3- Merchandising, gestió, rotació dels vins i begudes |
3. Funcions del sommelier. |
3.1- Creació d’una carta de vins a restaurant. 3.2- Política de preus. 3.3- Temperatures de servei i la decantació dels vins. |
4. Coneixements sobre els vins i presentació de vins. Descripcions de fitxes de tast en diferents idiomes |
|
Part b: Harmonia de vins i menjars. 5. Coneixements base sobre la cuina tradicional i la nova cuina. Bases de l’harmonia de vins i menjars. |
|
6. Harmonia d’afinitat i de contrast. Textures. Vins i espècies. El vi com a procés creatiu dels plats. | |
7. Selecció de menús i vins. Harmonia amb altres begudes: cerveses i destil•lats. | |
8. El turisme enològic. | |
pràctiques | (del 16 a 20 de gener de 2012) I - Tecnologia de servei: In situ en un restaurant “misse en place” de menjars i tast de vins. (1 dia) II.- Experiència real de l’ “harmonia de vins i menjars” amb sommelier de Restaurant de reconegut prestigi. (1 dia) aula de tast III. Harmonia de menjars i plats. Proves d’afinitat i de contrast (aula de tast) 2 dies III- Exposició i presentació de vins en restaurant. Treball i presentació ppt (individual) aula de classe IV- Avantprojecte de Turisme enològic. Treball (per grups de dos) |