2011_12
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau d'Enologia (2009)
 Assignatures
  TECNOLOGIA DEL SERVEI DE VINS. HARMONIA DE VINS I MENJARS
   Continguts
Tema Subtema
Tecnologia del servei de vins.
1. Introducció.
La presentació dels vins en l’àmbit de la restauració i el turisme
2. La cava - celler del restaurant.

2.1-Compra de vins i classificació.
2.2- Condicions de guarda dels vins i evolució dels vins.
2.3- Merchandising, gestió, rotació dels vins i begudes
3. Funcions del sommelier.
3.1- Creació d’una carta de vins a restaurant.
3.2- Política de preus.
3.3- Temperatures de servei i la decantació dels vins.
4. Coneixements sobre els vins i presentació de vins. Descripcions de fitxes de tast en diferents idiomes

Part b: Harmonia de vins i menjars.
5. Coneixements base sobre la cuina tradicional i la nova cuina. Bases de l’harmonia de vins i menjars.
6. Harmonia d’afinitat i de contrast. Textures. Vins i espècies. El vi com a procés creatiu dels plats.
7. Selecció de menús i vins. Harmonia amb altres begudes: cerveses i destil•lats.
8. El turisme enològic.
pràctiques (del 16 a 20 de gener de 2012)
I - Tecnologia de servei: In situ en un restaurant “misse en place” de menjars i tast de vins. (1 dia)
II.- Experiència real de l’ “harmonia de vins i menjars” amb sommelier de Restaurant de reconegut prestigi. (1 dia) aula de tast
III. Harmonia de menjars i plats. Proves d’afinitat i de contrast (aula de tast) 2 dies
III- Exposició i presentació de vins en restaurant. Treball i presentació ppt (individual)
aula de classe
IV- Avantprojecte de Turisme enològic. Treball (per grups de dos)