Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Innovació en Enoturisme (Erasmus Mundus) (2016) |
Assignatures |
PATRIMONI DEL VI I LA CULTURA A ESPANYA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2019_20 |
Assignatura | PATRIMONI DEL VI I LA CULTURA A ESPANYA | Codi | 19635113 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Primer | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Els paisatges del vi: patrimoni històric i immaterial. | Les comarques de la Terra Alta, el Priorat, el Penedès i la Conca de Barberà. El territori del Camp de Tarragona i el Parc Natural del Montsant. La regió de la Rioja. |
Arrels històriques de la producció del vi: passat i futur. | Orígens: L'imperi romà. L'invasió àrab. L'Edat Mitjana. L'agricultura intensiva en els segles xVI-XVIII. La fil·loxera i els canvis agrícoles, socials i econòmics que se'n derivaren. |
Activitats del patrimoni immaterial pròpies en les diferents zones. El reconeixement internacional de la UNESCO. | Festes patrimonials, Castells, Seguicis Populars, Jotes. |
Gastronomia local. |