2006_07
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2006)
 Assignatures
  COMPOSICIÓ I EVOLUCIÓ DEL VI
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Conèixer els constituents del vi i el seu comportament des del punt de vista químic un cop ha tingut lloc la fermentació alcohòlica. AC2
Conèixer les proves químiques poden realitzar-se en la determinació d’un frau. AC2
AP2
AP4
AR8
BC14
BC16
Saber quina informació química donen els diferents paràmetres enològics relacionats amb l’acidesa. AC2
Deduir com una determinada modificació natural o externa de l’acidesa afecta a Atot, Acen, pH, Avol i capacitat amortidora i realitzar-ne càlculs relacionats. AC2
BC14
Conèixer quins són els sistemes redox que actuen en el vi i com evolucionen. AC2
Saber com es formen des del punt de vista químic els “gustos oxidats i reduïts”. AC2
Conèixer les propietats químiques dels clarificants. AC2
Conèixer quines proves químiques poden realitzar-se per a la identificació dels precipitats del vi i els fonaments químics d’aquestes proves. AC2
BC14
Raonar, un cop identificat el precipitat, quins poden ser els possibles tractaments químics correctors. AC2
BC14
Conèixer els fonaments químics relacionats amb els controls d’estabilitat dels vins. AC2
BC14
Conèixer el comportament químic d’antocians i procianidines, i quines implicacions tenen aquestes modificacions en el color i els seus canvis. AC2
BC14
Conèixer els processos químics implicats en l’envelliment del vi. AC2
SO2 en la seva activitat. AC2
BC14