2008_09
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2006)
 Assignatures
  BIOQUIMICA I MICROBIOLOGIA ENOLÒGIQUES
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Conèixer les diferents fases de desenvolupament del raïm durant la seva maduració i comprendre les repercussions que poden tenir els components del raïm sobre la qualitat de la verema i dels vins. AC2
AR2
Conèixer les característiques estructurals, morfològiques, moleculars i fisiològiques dels llevats. AR1
AR2
AR3
AR4
AR5
CC1
Conèixer les característiques estructurals, morfològiques, genètiques i fisiològiques dels bacteris làctics. AR1
AR2
AR3
AR4
AR5
Conèixer la bioquímica de la fermentació alcohòlica i malolàctica, i raonar per identificar els possibles problemes de parada de fermentacions per solucionar-les. AC2
AR1
AR2
AR3
AR4
Conèixer les principales alteracions produïdes pels llevats, bacteris làctics, bacteris acètics i fongs en els mostos i vins, i explicar les principales tècniques d'estabilització microbiològica dels vins. AC3
AC4
AR1
AR2
AR3
Aplicar els coneixements teòrics en les pràctiques AC2
AC4
AR2
Participar de forma activa en les classes. BC1
BC6
BC10
CC4
Transferir els coneixements teòrics i els resultats obtinguts en les pràctiques mitjançant un treball d'equip i sintetitzar-les en una exposició oral. BC1
BC3
BC4
BC6
BC10
CC2
Definir la biotecnologia enològica i explicar els principals mètodes de modificació genètica dels llevats. AR5
BC5