2008_09
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2006)
 Assignatures
  ENOLOGIA GENERAL
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Coneixer la relació que existeix entre els components del raïm i del vi amb les sensacions organolèptiques. AC1
AC2
AC3
AR4
BC1
BC2
BC6
CC1
CC2
CC3
CC4
CC5
Coneixer i identificar els atributs sensorials positius i els defectes dels vins mitjançant l'anàlisi sensorial. AC1
AC2
AC3
AR4
AR5
BC1
BC2
BC14
Coneixer l'evolució dels components del raïm al llarg de la maduració i com es poden veure afectats pels sistema de verema i/o transport i per les malalties de la vinya. AC1
AC2
AC3
AR1
AR4
AR6
BC2
CC1
CC2
CC3
CC4
CC5
Coneixer totes les maquines i equips que s'utilitzen en l'elaboració del vi. AC1
AC2
Coneixer els processos i sistemes d'elaboració, filtració, clarificació, estabilització i criança dels diferents tipus de vins, així com els tests de diagnòstic. AC1
AC2
AC3
BC2
BC15
Decidir la data óptima de verema. AC1
AC2
AC3
AP3
Diagnosticar mitjançant l'anàlisi sensorial la qualitat d'un viper a poder pendre decissions de procediment d'elaboració i de destí. AC1
AC2
AC3
Utilitzar la maquinaria i els equips habituals de vinificació amb criteri. AC1
AC2
AC3
BC1
BC10
BC13
BC16
Elaborar tot tipus de vins i derivats. AC1
AC2
AC3
AC4