2009_10
Educational guide 
Facultat d'Enologia
A A 
 
 
Enologia (2006)
 Printing Teaching Guides procedure for accreditation of programs of subjects passed at the URV.

Select which subjects you want to get the list of programs with the identification data and the contents of the subjects for which accreditation is requested. Remember that the printed document has no official status and should be validated by / for the Head office of the center


First Year
Code Name Period Type Credits Selected
195131106 ANÀLISI I CONTROL QUÍMIC ENOLÒGIC Only annual
Compulsory 7.5
195131108 ANGLÈS I Only annual
Compulsory 3
195131102 BIOLOGIA DE LA VINYA Only annual
Compulsory 6
195131103 BIOQUIMICA I MICROBIOLOGIA ENOLÒGIQUES Only annual
Compulsory 13.5
195131101 COMPOSICIÓ I EVOLUCIÓ DEL VI Only annual
Compulsory 4.5
195131107 CULTURA VITIVINÍCOLA Only annual
Compulsory 4.5
195131105 ENOLOGIA GENERAL Only annual
Compulsory 12
195131110 TREBALL DE FI DE MÀSTER Only annual
Compulsory 30
195131104 VITICULTURA Only annual
Compulsory 9
Second Year
Code Name Period Type Credits Selected
195131109 SCIENTIFIC COMMUNICATION Only annual
Compulsory 3
195131111 TREBALL DE FI DE MÀSTER: ESTADA PROFESSIONAL EN EMPRESA Only annual
Compulsory 30
Optional
Code Name Period Type Credits Selected
195131206 ANÁLISIS SENSORIAL APROFUNDIT Only annual
Optional 4.5
195131224 BACTERIS LÀCTICS I FERMENTACIÓ MALOLÀCTICA Only annual
Optional 3
195131223 BIOTECNOLOGIA DELS MICROORGANISMES ENOLÒGICS Only annual
Optional 3
195131219 COMPOSTOS FENÒLICS, POLISICÀRIDS I PROTEÏNES DEL VI Only annual
Optional 3
195131201 COMPTABILITAT, ÀNALISI COMPTABLE I FINANCER Only annual
Optional 4.5
195131202 DIRECCIÓ I ORGANITZACIÓ D'EMPRESES Only annual
Optional 3
195131227 DISSENY EXPERIMENTAL I TRACTAMENT ESTADÍSTIC EN ENOLOGIA I BIOTECNOLOGIA Only annual
Optional 3
195131217 ELABORACIÓ DE VINAGRES: ASPECTES TECNOLÒGICS I MICROBIOLÒGICS Only annual
Optional 3
195131203 GESTIÓ DE RECURSOS HUMANS Only annual
Optional 3
195131212 LA INVESTIGACIÓ EN ENOLOGIA A L'ESTAT ESPANYOL Only annual
Optional 3
195131221 LLEVATS I FERMENTACIÓ ALCOHÒLICA Only annual
Optional 3
195131207 NORMATIVA I LEGISLACIÓ VITIVINÍCOLA Only annual
Optional 4.5
195131210 NOVES TENDÈNCIES EN L'ANÀLISI INSTRUMENTAL DEL VI Only annual
Optional 3
195131225 ORIENTACIÓ PROFESSIONAL I CIUTADANIA Only annual
Optional 3
195131226 SEMINARI CIENTÍFIC EN ENOLOGIA I BIOTECNOLOGIA Only annual
Optional 3
195131214 SEMINARI CIENTÍFIC; NOVES TENDÈNCIES EN MICROBIOLOGIA ENOLÒGICA Only annual
Optional 5
195131220 TÈCNIQUES D'ESTUDI EN MICOLOGIA Only annual
Optional 3
195131222 TÈCNIQUES MOLECULARS D'ANÀLISI I CONTROL MICROBIOLÒGIC Only annual
Optional 3
195131209 TRACTAMENTS PREFERMENTATIUS I POSTFERMENTATIUS EN L'ELABORACIÓ DE VINS Only annual
Optional 3
195131216 TREBALL DE FI DE MÀSTER Only annual
Optional 30